we share for you SHOW4SHARE .............. SHOW4SHARE ........... SHOW4SHARE SHOW4SHARE ......... SHOW4SHARE ............ SHOW4SHARE .......

Monday, January 5, 2015

របៀបធ្វេីនំប៉ាវ

គ្រឿងផ្សំសំបកនំ៖
មេដំបែ yeast ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ម្សៅហើម baking soda ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ 
ទឹកដោះគោឆៅ ១កំប៉ុង
ម្សៅមី ៤កំប៉ុង
ស្ករ ២ស្លាបព្រាបាយ
អំបិល ១​/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
និងទឹកក្តៅ សម្រាប់ថែមថយ
របៀបធ្វើសំបកម្សៅ៖
១- យកម្សៅមី និងគ្រឿងគ្រៅខាងលើ លាយចូលគ្នាអោយសព្វ បើម្សៅនៅរឹង សូមច្រូចទឹកក្តៅឧណ្ហៗបន្ថែម។
២- យកម្សៅទុកចោល មួយអន្លើ ប្រហែលកន្លះម៉ោង។
សំរាប់ស្នូលនំ៖
សាច់ជ្រូក ៣ខាំ
ស្ពៃក្តោបចិញ្ច្រាំ កន្លះចានចង្កើស
ការុតហាន់ល្អិត ពីរស្លាបព្រា
ខ្ទឹមដើមហាន់ល្អិតៗ ៥ដើម
ទឹកខ្យង ១ស្លាបព្រា
ប្រេងល្ង ១ស្លាបព្រា
ស្រាស ១ស្លាបព្រា
ម្រេច ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
របៀបធ្វើស្នូល៖ លាយសាច់និងគ្រឿងទាំងអស់ ចូលគ្នា អោយសព្វ។
របៀបធ្វើនំ៖
១- លុយម្សៅមួយដុំ ហើយសង្កិនអោយសំប៉ែតប៉ុនបាតដៃ។
២- យកស្លាបព្រាចូលស្នូលសាច់ជ្រូកដែលលាយហើយ មួយដុំ មកដាក់ចំកណ្តាល ហើយខ្ចប់មូរគួចមុខវា មួលអោយស្អាត។ បើចង់សំបូរបែប ថែមសាច់ក្រក និង ពងទាស្ងោរមួយចំណិត នៅក្នុងស្នូល មុននឹងខ្ចប់ជានំ សម្រាប់ចំហុយ។
៣- កាត់ក្រដាសមួយបន្ទះ សម្រាប់ដាក់កល់ពីក្រោមនំ ពេលចំហុយ កុំអោយនំស្អិតជាប់បាតឆ្នាំង។
៤- ចំហុយប្រហែល១៥នាទី ទើបលើកចុះទុកអោយត្រជាក់បន្តិច សឹមទទួលទាន។
៥- នំប៉ាវឆ្អិន អាចទុកក្នុងទូត្រជាក់ បានយូរថ្ងៃ តែត្រូវស្រោបនំ ដោយថង់ប្លាស្ទិក ដើម្បីរក្សាគុណភាព មិនអោយហួតកក លែងឆ្ងាញ់។ ពេលកំដៅ គេអាចយកមកចំហុយសាថ្មី ប្រាំនាទី ឬ ដាក់កំដៅក្នុង microwave មួយនាទី។

0 comments:

Post a Comment